Sensor analysis wont finish

Anything that doesn't fit into any of the other forums
Greenkat
Posts: 9
Joined: Sat Jun 09, 2018 11:43 am

Sensor analysis wont finish

Post by Greenkat » Sat Jun 09, 2018 11:58 am

Hi, I have been trying to do the sensor analysis with my Qhy8L colour camera & shaprcap pro
All latest drivers instaled, ascom, qhy ect
It goes through all the routines, green dots (never in straight line), cover telescope, uncover telescope,
Then it says checking bining 2x2,
Then says returning to 1x1 binning which is where it seems to stop
All the controls on the right are useable but says previewing 0 fps & nothing happens from thereon in
Any advice would be appreciated

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1761
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Sensor analysis wont finish

Post by admin » Sat Jun 09, 2018 2:09 pm

Hi,

it sounds like the switch into 2x2 binning and then back to 1x1 is getting the camera (or SharpCap) confused and the frames stop. Does the same happen if you manually switch to binned and back again?

cheers,

Robin

Greenkat
Posts: 9
Joined: Sat Jun 09, 2018 11:43 am

Re: Sensor analysis wont finish

Post by Greenkat » Sat Jun 09, 2018 2:38 pm

Cheers for the reply
Have just tried switching back and forth manually between 1x1 & 2x2 binning binning & that seems to work ok but going from 4x4 binning back to 1x1 seems to be a problem
The timer at bottom left starts but no frames previewd & no fps

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1761
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Sensor analysis wont finish

Post by admin » Sun Jun 10, 2018 10:27 am

Ok, I'm going to add an option to disable the binning test since that is something I can do easily and working out why it freezes up on a camera I don't have to test with will be very tricky! Watch out for the next update.

cheers,

Robin

Greenkat
Posts: 9
Joined: Sat Jun 09, 2018 11:43 am

Re: Sensor analysis wont finish

Post by Greenkat » Sun Jun 10, 2018 10:15 pm

Thank you, that would be a good addition
Will keep eyes peeled for next update
Cheers 👍

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1761
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Sensor analysis wont finish

Post by admin » Mon Jun 11, 2018 5:44 am

Hi,

actually that update is now available for manual download and install (not on auto-update yet).

cheers,

Robin

Greenkat
Posts: 9
Joined: Sat Jun 09, 2018 11:43 am

Re: Sensor analysis wont finish

Post by Greenkat » Mon Jun 11, 2018 10:38 am

Cheers Robin
Will download tonight & hopefully give it a try if I get time

Greenkat
Posts: 9
Joined: Sat Jun 09, 2018 11:43 am

Re: Sensor analysis wont finish

Post by Greenkat » Mon Jun 11, 2018 9:16 pm

Hi Robin, just tested latest update & got sensor analysis to finish
However it did take nearly 2hrs & all the results say NaN in every grid

Could it be that the Qhy8l has a two stage readout with exposures of less than 4 seconds

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1761
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Sensor analysis wont finish

Post by admin » Mon Jun 11, 2018 9:31 pm

Oh no!

Do you have the saved SharpCap log file from the sensor analysis run? It should be found in

Code: Select all

C:\Users\<your user name>\AppData\Local\SharpCap\logs
I expect it will be quite large, so you might need to zip it up!

cheers,

Robin

Greenkat
Posts: 9
Joined: Sat Jun 09, 2018 11:43 am

Re: Sensor analysis wont finish

Post by Greenkat » Mon Jun 11, 2018 9:48 pm

here is the log file attached
Attachments
Log_2018-06-11T20_09_36-4856.log
(105.42 KiB) Downloaded 6 times

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 0 guests