Starts taking pictures when I connect my camera

A place to report problems and bugs in SharpCap
Forum rules
Please read about Troubleshooting USB Issues before posting.

*** Please do not post license keys - please report any problems with licensing to 'admin' by PM ***

Please include the following details in any bug report:

* Version of SharpCap
* Camera and other hardware being user
* Operating system version
* Contents of the SharpCap log after the problem has occurred.
[If SharpCap crashes, please send the bug report when prompted instead of including the log]
Post Reply
bnred777
Posts: 2
Joined: Mon Jul 08, 2019 4:17 am

Starts taking pictures when I connect my camera

Post by bnred777 » Mon Jul 08, 2019 4:30 am

I'm not sure what's going on but as soon as I connect me Atik 16200 via ASCOM Sharpcap automatically starts taking images.

Windows 10 64bit
Atik EFW3 Filter Wheel
Atik 16200 CCD Camera
Sharpcap Version 3.2.6054.0
Attachments
Log_2019-07-07T23_26_26-2356.log
(24.89 KiB) Downloaded 10 times

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3162
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Starts taking pictures when I connect my camera

Post by admin » Mon Jul 08, 2019 7:33 pm

Hi,

Yes – that's correct behaviour. SharpCap currently works like a video camera in that it takes images all the time and then save them to disk when you ask it to. The next major version will have the option to switch into a still camera like mode where you can ask it to only take images on request.

Cheers, Robin

bnred777
Posts: 2
Joined: Mon Jul 08, 2019 4:17 am

Re: Starts taking pictures when I connect my camera

Post by bnred777 » Mon Jul 08, 2019 7:35 pm

I started to think that once I had made the post... lol

Thanks for letting me know!

Cheers,
B

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests