qhycfw3 couldn't work with QHY183m in Sharpcap

Post Reply
kupffer
Posts: 1
Joined: Mon Dec 24, 2018 9:13 am

qhycfw3 couldn't work with QHY183m in Sharpcap

Post by kupffer » Mon Dec 24, 2018 11:01 am

Since I bought the qhycfw3 last month, all the setting worked well in the EZ-CAP QT. But there are problems when I tried it in Sharpcap.
The qhycfw3 was connected to qhy183m with the 4-pin cable and the LED status was green.
All the drivers were updated. It didn't work wither in sharpcap edition 3.2.5892.0 or 3.2.5897.0.
When I connected all the cables, and open the sharpcap, connected qhy183m, a error message occurred.
PP 2018-12-22 18.49.40.png
PP 2018-12-22 18.49.40.png (250.76 KiB) Viewed 353 times
If I changed the hardware setting to QHYCCD FilterWheel, the other error occurred.
PP 2018-12-21 21.39.37.png
PP 2018-12-21 21.39.37.png (517.67 KiB) Viewed 353 times
PP 2018-12-22 18.49.36.png
PP 2018-12-22 18.49.36.png (257.06 KiB) Viewed 353 times
PP 2018-12-22 18.49.40.png
PP 2018-12-22 18.49.40.png (250.76 KiB) Viewed 353 times
I also tried USB mode to use in ASCOM driver (LED red), however, it still didn't work.

Could anyone help me? Thanks a lot.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 2404
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: qhycfw3 couldn't work with QHY183m in Sharpcap

Post by admin » Mon Dec 24, 2018 2:08 pm

Hi,

if this is the filter wheel that connects via a socket on the camera itself then I think that you do not need to select anything in the hardware settings in SharpCap – SharpCap I believe autodetect this filter wheel when you open the camera as long as the wheel has already completed its initialisation routine (i.e. it's already done its initial spin and stopped).

Hope this helps, Robin

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests