Request remember window sizes

Got an idea for something that SharpCap should do? Share it here.
Forum rules
'+1' posts are welcome in this area of the forums to indicate your support for a particular feature suggestion. Suggestions that get the most +1's will be seriously considered for inclusion in future versions of SharpCap.
Post Reply
celkins
Posts: 20
Joined: Fri Apr 20, 2018 10:58 pm

Request remember window sizes

Post by celkins » Sun Sep 23, 2018 11:05 pm

Robin,
would it be difficult to:-
a) make opening of the main window at full screen size, or last used size, or less than full screen, a user selection option, please?
b) remember the width set for the Camera control panel, when it's configured to auto-hide (between invocations, that is - I find the default width rather too small)?

Thanks,
Carl

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3175
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Request remember window sizes

Post by admin » Mon Sep 24, 2018 6:24 am

Hi Carl,

SharpCap already does a) - at least it does for me, and I've just taken a look at the code that does it by remembering whether it is Maximised or not and if not the location/size of the window when you shut down. These values are used on the next startup.

I think it should be fairly easy to remember the auto-hide width of the control panel - I will put it on the to-do list.

cheers,

Robin

celkins
Posts: 20
Joined: Fri Apr 20, 2018 10:58 pm

Re: Request remember window sizes

Post by celkins » Tue Oct 09, 2018 11:42 pm

Hi, Robin,
sorry for the delay in responding: I checked your reply to (a), and it does, so long as it's on my primary screen, but I run 2 copies open on my second screen (one for each camera), so I guess when I close these down, it tries to make sense of the numbers, and they're a bit awkward (it's a 4K monitor).

Any way to stop it doing this?
Thanks for considering (b).

Betas are great, BTW, thanks.

Carl

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3175
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Request remember window sizes

Post by admin » Wed Oct 10, 2018 7:04 pm

Hi Carl,

ah, I see - that's a bit more complicated I think. I am planning on trying to improve support for 4k monitors in 3.3, so will keep that in mind. For now I did put in some code to try to remember the autohide width - try out the latest beta when you get a chance.

cheers,

Robin

celkins
Posts: 20
Joined: Fri Apr 20, 2018 10:58 pm

Re: Request remember window sizes

Post by celkins » Wed Oct 10, 2018 8:09 pm

Thanks, Robin

S1mas
Posts: 1
Joined: Sun Feb 04, 2018 12:51 pm

Re: Request remember window sizes

Post by S1mas » Wed Feb 06, 2019 11:45 am

Hi Robin.
I'm using Sharpcap in hardcore mode ( like 150 nights ) a year now. Sharpcap is great creation, except of this moment OP stated above. Especially when I'm going to next target imaging. Application tend to forget that live stacking panel at a bottom was unpinned. And of course other window frames sizes ( and stacking panel size and pining options ) setting always resets. That's okay if you use Sharpcap occasionally, but for intense using adds a lot of not necessary operation with every move. Can you fix this please?

roelb
Posts: 93
Joined: Wed Mar 08, 2017 11:36 pm

Re: Request remember window sizes

Post by roelb » Wed Feb 06, 2019 11:46 pm

I too have the problem that the bottom of the Live Stack screen window size isn't remembered when going back and forth between "Live" and "Live Stacking" screen.
Roel
Celestron Nexstar Evolution 8 - Celestron Nexstar 6 SE - OTA 5 SE - StarSense
Starlight Xpress Lodestar X2 Mono -- ATIK Infinity Colour -- ZWO ASI290MM -- ZWO ASI224MC

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests