Altair GPCAMAR0130C not detected

A place to report problems and bugs in SharpCap
Forum rules
Please read about Troubleshooting USB Issues before posting.

*** Please do not post license keys - please report any problems with licensing to 'admin' by PM ***

Please include the following details in any bug report:

* Version of SharpCap
* Camera and other hardware being user
* Operating system version
* Contents of the SharpCap log after the problem has occurred.
[If SharpCap crashes, please send the bug report when prompted instead of including the log]
Robsi
Posts: 6
Joined: Wed Jun 20, 2018 7:44 am

Re: Altair GPCAMAR0130C not detected

Post by Robsi » Sun Aug 12, 2018 8:01 am

Ok, my not working one is from 2016 08 23.

CS, Robert

Robsi
Posts: 6
Joined: Wed Jun 20, 2018 7:44 am

Re: Altair GPCAMAR0130C not detected

Post by Robsi » Wed Jan 09, 2019 8:25 am

Is there any hope left for this camera?

CS, Robert

User avatar
turfpit
Posts: 566
Joined: Mon Feb 13, 2017 8:13 pm
Location: UK
Contact:

Re: Altair GPCAMAR0130C not detected

Post by turfpit » Wed Jan 09, 2019 10:34 am

Robert

My understanding is that the SDK has had modifications to accommodate newer models of cameras. I have a GPCAM MONO V1 which is in the same situation as your camera. To make the camera work, you would have to use an older version of SharpCap (detailed in this thread above) or an earlier version of AltairCapture (if available) from http://cameras.altairastro.com/. If you use the camera for guiding, then you are also constrained as to which version of PHD2 can be used.

Dave

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests