SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver

A place to report problems and bugs in SharpCap
Forum rules
Please read about Troubleshooting USB Issues before posting.

*** Please do not post license keys - please report any problems with licensing to 'admin' by PM ***

Please include the following details in any bug report:

* Version of SharpCap
* Camera and other hardware being user
* Operating system version
* Contents of the SharpCap log after the problem has occurred.
[If SharpCap crashes, please send the bug report when prompted instead of including the log]
GregL
Posts: 58
Joined: Sun Apr 30, 2017 6:19 pm

Re: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver

Post by GregL » Sun Jan 20, 2019 9:45 pm

Thanks, Robin.

The turnaround on this one will be a tad slower than the last. We are getting -35C windchills and a mess of blowing snow. I will power up the dome after I have been able to dig into it to see how much snow got pushed in through the cracks... (I vacuum it out). Winter used to be fun... wonder what happened?

greg

User avatar
turfpit
Posts: 867
Joined: Mon Feb 13, 2017 8:13 pm
Location: UK
Contact:

Re: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver

Post by turfpit » Mon Jan 21, 2019 7:36 am

Greg
Winter used to be fun... wonder what happened?
We all got (much) older …

Dave

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3158
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver

Post by admin » Mon Jan 21, 2019 9:08 pm

Hi Greg,

No hurry – that sounds like some serious whether you are having so keep safe and warm from it and give it a test when you get a chance.

Cheers, Robin

GregL
Posts: 58
Joined: Sun Apr 30, 2017 6:19 pm

Re: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver

Post by GregL » Tue Jan 22, 2019 9:22 pm

Robin,

Not much of a test, but it didn't blow up this time so I suspect your latest could have addressed the problem. After checking the dome for snow, I powered things up, installed the new version and connected to the mount. Moved it around a bit using the directional arrows in Sharpcap -- no nastygrams. Big progress... thanks. Now the next time I can actually use the scope I can give it a better test. But for now it superficially appears that we are ok.

Regards,

greg

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3158
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver

Post by admin » Wed Jan 23, 2019 7:56 am

Hi Greg,

That sounds very promising – if it's moving the telescope mount around then I think it should all be working now. Did you get a chance to test it as all the 3 possible speeds? That's the only thing that I would be concerned about not falling into place now the main problem is fixed.

Cheers, Robin

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests