Folder Monitor Camera error

A place to report problems and bugs in SharpCap
Forum rules
Please read about Troubleshooting USB Issues before posting.

*** Please do not post license keys - please report any problems with licensing to 'admin' by PM ***

Please include the following details in any bug report:

* Version of SharpCap
* Camera and other hardware being user
* Operating system version
* Contents of the SharpCap log after the problem has occurred.
[If SharpCap crashes, please send the bug report when prompted instead of including the log]
Post Reply
devonshire
Posts: 20
Joined: Thu Dec 14, 2017 12:37 am

Folder Monitor Camera error

Post by devonshire » Fri Oct 26, 2018 7:00 pm

Win 7 SP1, SharpCap 3.2.5844, Pro License, w/Altair Camera restriction

Go Camera > Folder Monitor Camera >> Errors out, as shown in screencap.
I'm also unable to see where to configure the Folder.

Question: Is this a real bug, or am I just bumping into a license restriction that looks like a bug?

Thanks!

- Bob
FileMonError.JPG
FileMonError.JPG (60.95 KiB) Viewed 1236 times

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3163
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Folder Monitor Camera error

Post by admin » Sat Oct 27, 2018 2:24 pm

Hi Bob,

it's a bug introduced by trying to show you the warning that you need a license to use that functionality. Anyway, please update to the very latest build from the downloads page as I fixed this particular bug a few days ago.

cheers,

Robin

devonshire
Posts: 20
Joined: Thu Dec 14, 2017 12:37 am

Re: Folder Monitor Camera error

Post by devonshire » Sat Oct 27, 2018 2:50 pm

Heh :-)

Or... since my current license expires in a couple of months, I could make it go away by just renewing -> unrestricted, right?

- Bob

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3163
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Folder Monitor Camera error

Post by admin » Sat Oct 27, 2018 2:50 pm

Drat,

I thought I had fixed this and I had a clear recollection of writing the code to fix it but somehow I lost those changes - will be fixed very shortly.

Robin

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3163
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Folder Monitor Camera error

Post by admin » Sat Oct 27, 2018 2:52 pm

And the question of an Altair restricted license with this camera is not one I had considered... Hmm. I will think about that rather than rush a bad fix for it, but I will fix the crash issue PDQ.

cheers,

Robin

devonshire
Posts: 20
Joined: Thu Dec 14, 2017 12:37 am

Re: Folder Monitor Camera error

Post by devonshire » Sat Oct 27, 2018 7:55 pm

Robin,

I renewed my license (no more restriction), and that fixed the error. Haven't had time to actually *use* the monitor feature yet, but the Monitor 'camera' now starts w/o error.

Thx!

- Bob

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 3163
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Folder Monitor Camera error

Post by admin » Sat Oct 27, 2018 9:26 pm

Hi,

I also fixed the bug and replaced the build that claimed to have a fix with one that really had a fix in it :)

cheers,

Robin

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests