Page 4 of 4

Re: SharpCap 3.2 Beta now available

Posted: Fri Aug 10, 2018 10:31 am
by ippiu
Hi Robin.

It's a while that 3.2 crashes at the end of flat frame. Exctly when it says "averaging flat frame……". And it creates folder named "flats" but inside there is nothing, any file inside.

Thanks

Andrea

Re: SharpCap 3.2 Beta now available

Posted: Sat Aug 11, 2018 9:14 am
by admin
Hi,

I think I have seen this bug reported already and I wrote a fix for it last week which should be in a new update next week. The problem I saw happened if you were using a camera in RGB mode and had selected both a mono flat and to subtract bias frames.

thanks,

Robin

Re: SharpCap 3.2 Beta now available

Posted: Mon Aug 13, 2018 3:18 am
by PilotAstronomy
Ah, okay yes that worked!

I was selecting the other button "All .fit files". When I select that button, new .fit files in the folder don't get added to the livestack (though they do show up in the camera controls list on the camera control panel).

**break break**

I re-installed the beta. Works fine now. Weird.

Re: SharpCap 3.2 Beta now available

Posted: Mon Aug 13, 2018 12:40 pm
by ippiu
admin wrote:
Sat Aug 11, 2018 9:14 am
Hi,

I think I have seen this bug reported already and I wrote a fix for it last week which should be in a new update next week. The problem I saw happened if you were using a camera in RGB mode and had selected both a mono flat and to subtract bias frames.

thanks,

Robin
Yes, that's it. I usually make my flats using mono flat and bias subtract...I'm waiting for your next fix. Because i think making flats with bias subtract is more useful than without bias subtract (as i had to do with SC 3.1).

THanks

Re: SharpCap 3.2 Beta now available

Posted: Sat Sep 01, 2018 9:39 pm
by SteveInNZ
Did command line camera selection make it into 3.2 ?
Is there a historical change log that I could have searched before asking ?

Steve.

Re: SharpCap 3.2 Beta now available

Posted: Sun Sep 02, 2018 7:40 am
by admin
Hi Steve,

yes it did!

Code: Select all

SharpCap /camera "Name of The Camera you want to open"
You need the quotes around the name of the camera if it contains spaces.

There is no general access changelog, sorry.

cheers,

Robin

Re: SharpCap 3.2 Beta now available

Posted: Tue Jan 22, 2019 3:47 am
by desper0
Hello Robin. I have been trying to download SharpCap 3.2 Beta, but after the Captcha, I get the following message:

Page Not Found

Sorry! The address you followed (or typed into your address bar) doesn't match up with any pages on this website.
https://d.sharpcap.co.uk/file/3c39b35a- ... b5ac060ef1


Is there an issue with the Beta download?

Thanks!

Re: SharpCap 3.2 Beta now available

Posted: Tue Jan 22, 2019 7:53 am
by admin
Hi,

SharpCap 3.2 is now fully released and no longer in beta – you can find the downloads on the normal SharpCap download page.

Cheers, Robin

Re: SharpCap 3.2 Beta now available

Posted: Tue Jan 22, 2019 6:25 pm
by desper0
D'oh! I see it now.. thanks for the clarification Robin :)

Another question, I was trying to make ASCOM DSLR driver work (I have a Nikon d5300).. Does SharpCap3.2 have now the support for the driver that the Beta had? (I am just starting to experiment with the driver).. On a related question, do you know of any user that has been successful in making it work with a Nikon?

Thanks!

Re: SharpCap 3.2 Beta now available

Posted: Tue Jan 22, 2019 7:05 pm
by admin
Hi,

The fully released version of SharpCap 3.2 should work with the Ascom driver at least as well as the beta did. However I have not had any time recently to put any effort into improving the Ascom driver's reliability further. I've not heard of anybody using that successfully with a Nikon camera unfortunately – I find it hard enough to get it working the first time with a Canon camera to be honest! It does show a lot of promise but it can be some time before that driver is a robust way of accessing DSLR cameras.

Cheers, Robin