CPWI pass-through no longer works

Discussions, Bug Reports and Issues related to Beta versions of SharpCap
Post Reply
drblevy13
Posts: 2
Joined: Mon May 10, 2021 3:58 pm

CPWI pass-through no longer works

Post by drblevy13 »

I downloaded latest beta 4.0 version 64 bit and can no longer connect to CPWI for telescope control of Celestron CGX mount within SharpCap. This also obviously impacts plate solving: attempting to plate solve crashes SharpCap, and all mount movement arrows are greyed out.

The problem is fixed by reverting to the SharpCap 4.0.7824.
goldtr8
Posts: 12
Joined: Sun Jul 22, 2018 8:22 pm

Re: CPWI pass-through no longer works

Post by goldtr8 »

I can confirm the same error on my setup with 4.0.7839.0-64bit . Reverted back to 4.0.7824 and controls are available.
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 6646
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: CPWI pass-through no longer works

Post by admin »

Hi,

I think I already have a fix for this issue, which will be in tomorrows update - I'd be grateful if you could test that out to confirm whether it does solve the problem or not.

cheers,

Robin
DaveSD
Posts: 6
Joined: Wed Apr 22, 2020 11:41 pm

Re: CPWI pass-through no longer works

Post by DaveSD »

The latest 64 bit version worked with my CGX and CPWI - plate solving/centering, focusing....
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 6646
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: CPWI pass-through no longer works

Post by admin »

Hi,

good to hear it is working now. 4.0.7859 fixed the most serious problem. 4.0.7870 fixes a follow on problem that can cause a crash if your ASCOM driver decides to show a 'status window' when you connect to it.

cheers,

Robin
Post Reply