PC won't recognise ASI120MC?

Post Reply
Lockie
Posts: 1
Joined: Sat May 11, 2019 12:28 pm

PC won't recognise ASI120MC?

Post by Lockie » Sat May 11, 2019 12:36 pm

Hi,

I've been happily using this camera for a couple of years with my old windows 10 laptop, then replaced the laptop when it broke with a new Windows 10 laptop. I then downloaded the drivers for ZWO cameras from the official site here, https://astronomy-imaging-camera.com/software-drivers, but my camera is still not recognised in ASIcap or sharpCap.


Any ideas please?

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 2594
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: PC won't recognise ASI120MC?

Post by admin » Sat May 11, 2019 7:30 pm

Hi,

The first thing to do is check in Windows device manager to see if the camera is being recognised properly by Windows. It should appear in the 'imaging devices' section of device manager. If it appears in another section or has a yellow exclamation mark against it then it is very likely that the drivers have not installed correctly.

Cheers, Robin

BlackWikkett
Posts: 162
Joined: Sat Jun 23, 2018 8:48 pm
Contact:

Re: PC won't recognise ASI120MC?

Post by BlackWikkett » Sat May 11, 2019 9:51 pm

I've seen this issue in the past on some of my computers. This was due to the camera being plugged into USB 3. When I plugged the camera into USB 2 it worked fine. Just to complicate this, on a different computer the camera works fine on USB 3. This camera has been around since 2012 and I think some USB 3 chip sets don't detect it correctly.

TLDR: try USB 2

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest