QHY minicam5s-c only displays mono

Post Reply
TKnight
Posts: 5
Joined: Sun Apr 30, 2017 10:39 pm

QHY minicam5s-c only displays mono

Post by TKnight » Sun Apr 30, 2017 10:46 pm

When I connect my QHY minicam5s-c color camera to SharpCap, I only get MONO8 and MONO16 in the Colour Space menu. Is color supported for this camera?

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1332
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: QHY minicam5s-c only displays mono

Post by admin » Sun Apr 30, 2017 11:20 pm

Hi,

I suspect this is a bug in the QHY SDK, since the only way the code can show just those colour options is if the camera is reporting itself as mono :(

I will pass this bug on to them.

cheers,

Robin

TKnight
Posts: 5
Joined: Sun Apr 30, 2017 10:39 pm

Re: QHY minicam5s-c only displays mono

Post by TKnight » Mon May 01, 2017 2:35 pm

Thanks for the quick response. I will be watching for the next software update.

Tony

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1332
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: QHY minicam5s-c only displays mono

Post by admin » Mon May 01, 2017 2:57 pm

Please can you just confirm which version of SharpCap you are using? The latest QHY SDK version is in SharpCap 3.0 beta (build 3.0.3830 and later). Please check with this version (or the full version of 3.0 which is due later today) in case they have fixed this bug already.

thanks,

Robin

TKnight
Posts: 5
Joined: Sun Apr 30, 2017 10:39 pm

Re: QHY minicam5s-c only displays mono

Post by TKnight » Tue May 02, 2017 2:15 am

I checked Version 3.0.3830.0 (BETA) and had the same problem.

Tony

TKnight
Posts: 5
Joined: Sun Apr 30, 2017 10:39 pm

Re: QHY minicam5s-c only displays mono

Post by TKnight » Tue May 02, 2017 2:24 am

I tried Version 3.0.3855.0 and still had the same issue.

Tony

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1332
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: QHY minicam5s-c only displays mono

Post by admin » Tue May 02, 2017 5:59 am

Ok, thank you.

Robin

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1332
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: QHY minicam5s-c only displays mono

Post by admin » Wed May 03, 2017 7:20 pm

I have a fix for this from QHY and will get it into the next build of 3.0 that goes out - probably over the weekend sometime.

cheers,

Robin

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1332
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: QHY minicam5s-c only displays mono

Post by admin » Thu May 04, 2017 8:21 pm

Now fixed in build 3.0.3867 (well, I hope it is - I can't test this one myself, but new QHY SDK is included!)

Robin

TKnight
Posts: 5
Joined: Sun Apr 30, 2017 10:39 pm

Re: QHY minicam5s-c only displays mono

Post by TKnight » Fri May 05, 2017 7:58 pm

That last fix took care of the problem. Thanks Robin.

Tony

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest