QHY168C USB Traffic setting not working in build 4008

Post Reply
Excalibur
Posts: 2
Joined: Tue Sep 12, 2017 5:24 pm

QHY168C USB Traffic setting not working in build 4008

Post by Excalibur » Tue Sep 12, 2017 6:15 pm

Hello,

The setting for USB Traffic is not working for QHY168c in latest build, it has no effect at all. Since the framerate is always (regardless of what the slider says) high, it appears the used value is always 0 (zero).

The issue can be traced to latest used qhyccd.dll, and begun with the SDK's from May. Reverting to the March-SDK works (which appears to be the version used in previous Sharpcap build).

This problem may be limited to QHY168c, because it works correctly with QHYIII178m.

Clear Skies,
Magnus

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 712
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: QHY168C USB Traffic setting not working in build 4008

Post by admin » Tue Sep 12, 2017 8:27 pm

Hi Magnus,

can you try copying in the very latest QHYCCD.dll from the last link on this page - http://qhyccd.com/SWHIST_SDK.html - use the x86 version. If that doesn't work then I will raise the bug with QHY, but maybe it is fixed already in that new version.

cheers,

Robin

Excalibur
Posts: 2
Joined: Tue Sep 12, 2017 5:24 pm

Re: QHY168C USB Traffic setting not working in build 4008

Post by Excalibur » Wed Sep 13, 2017 5:49 pm

Hi Robin,

Replacing qhyccd.dll with V2017.09.10.0 had no effect, preview at full speed regardless of the slider/setting for QHY168c.

Working for QHYIII178m.

Sidenote: QHY168C 16bit RAW requires USB Traffic of 1 or higher, or DDR Buffer=on, else there are no frames shown. But since USB Traffic here is broken, 16bit RAW without DDR Buffer is not working.

Clear Skies,
Magnus

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 712
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: QHY168C USB Traffic setting not working in build 4008

Post by admin » Wed Sep 13, 2017 6:22 pm

Ok, thanks for testing, I will pass this on to QHY

cheers,

Robin

Susaron
Posts: 8
Joined: Sat Oct 07, 2017 8:16 am

Re: QHY168C USB Traffic setting not working in build 4008

Post by Susaron » Sat Oct 07, 2017 10:12 am

Has this SDK updae being implemented in any of the last Sharpcap versions?

Cheers.
Mario.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 712
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: QHY168C USB Traffic setting not working in build 4008

Post by admin » Sat Oct 07, 2017 12:42 pm

Hi,

no, not yet in a 3.0 build. There will be a new 3.1 beta build available before the end of next week which will (I think) fix your problem. You can also if you want follow the instructions on the QHY web site for copying a newer SDK into the SharpCap folder.

cheers,

Robin

Susaron
Posts: 8
Joined: Sat Oct 07, 2017 8:16 am

Re: QHY168C USB Traffic setting not working in build 4008

Post by Susaron » Sat Oct 07, 2017 1:47 pm

Ok, Rob, I will try meanwhile.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest