Hardware profiles

Anything that doesn't fit into any of the other forums
Post Reply
sonata31
Posts: 18
Joined: Wed May 05, 2021 3:51 pm

Hardware profiles

Post by sonata31 »

Hello

On a Losmandy G11 mount I have the following two configurations installed
SCT Celestron C9.25 + Pegasus FocusCube + ZWO ASI533 + ZWO EFW
Astro Professional ED80 APO refractor + USB_Focus + ZWO ASI533
Only one configuration is active at a given time
I would like to be able to define in SharCap two hardware profiles and activate one or the other
Is it possible ?
Thank you
Louis
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 6646
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Hardware profiles

Post by admin »

Hi Louis,

SharpCap 4.0 has the ability to have separate profiles with different settings for things like selected focuser, filter wheel, etc.

https://www.sharpcap.co.uk/sharpcap/sha ... s/4-0-beta

You need to run SharpCap with command line options to activate an alternate profile - for instance

Code: Select all

"c:\Program Files (x86)\SharpCap 4.0\SharpCap.exe" /instance 2
Changes you make to the settings in 'instance 2' will not affect the default instance and vice versa. You can create a desktop shortcut with the command line options if you want.

cheers,

Robin
sonata31
Posts: 18
Joined: Wed May 05, 2021 3:51 pm

Re: Hardware profiles

Post by sonata31 »

Hello Robin

Great, I'm going to test
thank you so much
Louis
sonata31
Posts: 18
Joined: Wed May 05, 2021 3:51 pm

Re: Hardware profiles

Post by sonata31 »

Hello robin

In Settings - Hardware I don't see how to save the hardware profile
Louis
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 6646
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Hardware profiles

Post by admin »

Hi,

there's no actualy saving - basically you /instance option with an instance number (2-9) and the first time you do that it copies all your default SharpCap 4.0 settings into a new storage on the computer that is used by instance 2.

From then on, changes you make in instance 2 don't affect your default SharpCap and changes in the default SharpCap don't affect instance 2. That means you can have multiple shortcuts on your desktop (say 'SharpCap', 'SharpCap #2', 'SharpCap #3') and the first will use camera A and focuser X, the second camera B and focuser Y and so on.

It's not quite the hardware profiles idea you were looking for, but it comes close.

cheers,

Robin
sonata31
Posts: 18
Joined: Wed May 05, 2021 3:51 pm

Re: Hardware profiles

Post by sonata31 »

Hello robin

Ok i will test this, if it works i'm fine

Louis
Post Reply