Seeing monitor capture

Got an idea for something that SharpCap should do? Share it here.
Forum rules
'+1' posts are welcome in this area of the forums to indicate your support for a particular feature suggestion. Suggestions that get the most +1's will be seriously considered for inclusion in future versions of SharpCap.
Post Reply
donstim
Posts: 40
Joined: Wed Sep 19, 2018 5:35 am

Seeing monitor capture

Post by donstim » Thu Jul 11, 2019 5:06 am

I haven't actually tried using this yet, but for one of the objects I would like to use it on (Jupiter), it would be helpful to have an additional capture length criterion. Since Jupiter rotates so rapidly, it is usually advisable to limit captures to one or two minutes in order to avoid rotational effects. If possible, it would be nice to be able to specify a capture length in time in addition to the current capture length in number of frames.

For the case of limiting the capture of rotation of Jupiter, the capture time limit would start with the first frame not discarded if using Seeing Filtered Capture and run continuously regardless of how many frames are captured or discarded from then on. I don't know if there would be another use for a capture time limit rather than frame limit, but I suppose there could also be the capability to have the time duration only apply to the captured (not discarded) frames.

Don

cuivenion
Posts: 182
Joined: Wed Feb 15, 2017 7:37 pm

Re: Seeing monitor capture

Post by cuivenion » Thu Jul 11, 2019 12:10 pm

You can already specify a capture length in time, it's what I normally use for lunar and planetary. It's in the capture interface, you can choose between time and frames.

donstim
Posts: 40
Joined: Wed Sep 19, 2018 5:35 am

Re: Seeing monitor capture

Post by donstim » Thu Jul 11, 2019 2:56 pm

Yes, but my understanding is that's not using the seeing monitor feature of being able to filter the captured frames.

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 2959
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Seeing monitor capture

Post by admin » Thu Jul 11, 2019 3:54 pm

Hi,

Yes, you're right that at the moment the only option for the seeing triggered or filtered capturing is to specify the number of frames.

Cheers, Robin

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests