Can the iOptron iPolar be used with Sharpcap like the QHY Polemaster

Using SharpCap's Polar Alignment feature
Post Reply
Cliff
Posts: 17
Joined: Mon Nov 18, 2019 3:32 am

Can the iOptron iPolar be used with Sharpcap like the QHY Polemaster

Post by Cliff »

Just wondering if Sharpcap supports the iOptron iPolar with Sharpcap like the QHY Polemaster can?

Would be nice if I didn't have to use a seperate software for Polar Alignment using the iPolar.

Appreciate any ideas perhaps future addition?

Cliff
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 5233
Joined: Sat Feb 11, 2017 3:52 pm
Location: Vale of the White Horse, UK
Contact:

Re: Can the iOptron iPolar be used with Sharpcap like the QHY Polemaster

Post by admin »

Hi Cliff,

yes, SharpCap does work with the iPolar - I had one to tinker with about nine months ago and tested it out and it seemed to work fine. Make sure you're using an up-to-date version of SharpCap because I seem to recall having to make a small fix to make it work reliably.

Cheers, Robin
Cliff
Posts: 17
Joined: Mon Nov 18, 2019 3:32 am

Re: Can the iOptron iPolar be used with Sharpcap like the QHY Polemaster

Post by Cliff »

Thanks Robin I'll give it a go,

Used very successfully live stacking and then after processing the Helix Nebula now to get my polar alignment better.

Just renewed my Pro license too :)

Cheers
Cliff

Haven't got back to trying the feature tracking.
Cliff
Posts: 17
Joined: Mon Nov 18, 2019 3:32 am

Re: Can the iOptron iPolar be used with Sharpcap like the QHY Polemaster

Post by Cliff »

Confirmed just tried it in the house Sharpcap sees it no problem, now to try the Polar alignment
Post Reply