Page 2 of 2

Re: Flats

Posted: Wed Feb 06, 2019 8:45 pm
by festoon
Thanks for the explanation regards the 11 captures...sorry for the red herring :)
Have you managed to deduct what is happening with my flats in Sharpcap?
Thanks again for your help

Re: Flats

Posted: Thu Feb 07, 2019 7:14 pm
by admin
Hi,

I suspect that the diagonal line that you see in the created flat image is somehow caused by the fact that the width of the camera frame is an odd number of pixels. This was something that caused a lot more problems in SharpCap in the past and I thought I fixed pre-match all of them but I think this is probably a remaining issue.

I've tried loading your raw image into the Ascom simulator camera and setting the frame dimensions to 1391 x 1039 but I don't see the problem even then. Can you let me know what settings you used in the capture flat dialogue as I wonder if those have an effect.

Thanks, Robin

Re: Flats

Posted: Thu Feb 07, 2019 9:21 pm
by festoon
Thanks for looking at this Robin,
Do you mean these settings?
setupflat_1.PNG
setupflat_1.PNG (344.74 KiB) Viewed 161 times
Creating mono flat and not using bias frame. Histogram looks OK.
I wonder if too if this is an issue of the odd pixels combined with the fact its a colour sensor?