Search found 40 matches

by GregL
Sun Jan 20, 2019 9:45 pm
Forum: Bug Reports
Topic: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver
Replies: 24
Views: 2012

Re: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver

Thanks, Robin. The turnaround on this one will be a tad slower than the last. We are getting -35C windchills and a mess of blowing snow. I will power up the dome after I have been able to dig into it to see how much snow got pushed in through the cracks... (I vacuum it out). Winter used to be fun......
by GregL
Sat Jan 19, 2019 12:28 am
Forum: Bug Reports
Topic: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver
Replies: 24
Views: 2012

Re: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver

Quick turnaround. Installed the updated version, brought everything up, connected and tried to move. Same error... sorry. However... it does park correctly. Logfile attached.

greg
by GregL
Fri Jan 18, 2019 9:54 pm
Forum: Bug Reports
Topic: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver
Replies: 24
Views: 2012

Re: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver

Thanks, Robin. I will install it and give it the smoke test tomorrow... we are in the early stages of a major snowstorm here. But I can install it remotely... If it doesn't blow up when I try to move the mount we are probably good. Based on the weather its probably a week or two before I can try it ...
by GregL
Thu Jan 17, 2019 9:25 pm
Forum: Bug Reports
Topic: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver
Replies: 24
Views: 2012

Re: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver

Funny you should mention that... I collected all the logs from Sharpcap and ascom this afternoon and ran an ascom diagnosis for comic relief.
Attached is the sharpcap log.

greg
by GregL
Thu Jan 17, 2019 1:55 am
Forum: Bug Reports
Topic: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver
Replies: 24
Views: 2012

Re: SC doesn't work with Gemini Telescope.NET ASCOM driver

Robin, I am getting the same error when I try to control my Gemini-2/GM-8 using Sharpcap 3.2 and current Ascom 6.4sp1. Windows 10x64, current Gemini.net. Same error as reported by Calum. MoveAxis set 'axisPrimary' is an invalid value. The valid range is guiding, centering or slewing speeds. I have b...
by GregL
Mon Jan 14, 2019 11:38 pm
Forum: QHY Cameras
Topic: QHY183c TEC problems with Sharpcap 3.2
Replies: 15
Views: 947

Re: QHY183c TEC problems with Sharpcap 3.2

Robin,

I will troll their site again, but that is not the version I get. Now I do install the x64 versions because I am running a 64 bit OS.

greg
by GregL
Mon Jan 14, 2019 1:24 am
Forum: QHY Cameras
Topic: QHY183c TEC problems with Sharpcap 3.2
Replies: 15
Views: 947

Re: QHY183c TEC problems with Sharpcap 3.2

In the install that is on my machine, the qhyccd.dll is version 18.5.2 in both locations -- the QHYCCD directory tree and Sharpcap. Also, Sequence Generator Pro connects to the QHY183c and operates the camera TEC correctly. One difference, though, is SGP connects through the ascom interface, not dir...
by GregL
Tue Jan 08, 2019 2:23 am
Forum: QHY Cameras
Topic: QHY183c TEC problems with Sharpcap 3.2
Replies: 15
Views: 947

Re: QHY183c TEC problems with Sharpcap 3.2

Its funny because it doesn't behave that way with either SGP or their own Ezcap. I have been using it on manual and typically it is around 10% power when shut down. So no, when reconnecting its back to full throttle... be nice if it just went back to the way I left it. BTW... with the unending strea...
by GregL
Mon Jan 07, 2019 2:18 pm
Forum: QHY Cameras
Topic: QHY183c TEC problems with Sharpcap 3.2
Replies: 15
Views: 947

QHY183c TEC problems with Sharpcap 3.2

I just got my QHY183c back from the vendor and wanted to comment that the 'auto' temperature control does not seem to work. I can adjust the power manually in the window to get approximately the amount of cooling I want. But if I enable 'auto' , the temperature setpoint is ignored and cooling power ...
by GregL
Sun Oct 28, 2018 3:16 pm
Forum: General Discussions
Topic: Tuning Memory Allocations
Replies: 6
Views: 1488

Re: Tuning Memory Allocations

Thanks, Robin. I saw the display at the bottom of the screen, thanks for identifying what it is. And yes, a display of tuneable resources is always helpful if there are user adjustments. Don't know how Windoze is currently, but when I was writing this kind of code there was always a balancing act as...