Search found 17 matches

by RazvanUnderStars
Fri Aug 07, 2020 3:11 am
Forum: Bug Reports
Topic: Incorrect "Total Exposure" time reported when stacking images from a monitored folder
Replies: 1
Views: 209

Incorrect "Total Exposure" time reported when stacking images from a monitored folder

Pro v 3.2.6391, 64-bit. I've been testing NINA as a sequencer, saving FITS to a folder monitored by SharpCap for live stacking. When I started SC, I already had 20 images in the folder, each being a 15-second sub. In SharpCap, I started the stacking of those images (selected the first one, then clic...
by RazvanUnderStars
Wed Jul 08, 2020 7:48 pm
Forum: Bug Reports
Topic: Smart Histogram not working when using ASCOM drivers for camera
Replies: 4
Views: 411

Re: Smart Histogram not working when using ASCOM drivers for camera

Thanks. Indeed, I think I'll use the native drivers. On a slight tangent, the single reason for trying the ASCOM drivers was to avoid a problem with WB that was wrong either in the live stacking view or in the saved FITS raw frames (so I had to choose between a nice EAA image or good frames for late...
by RazvanUnderStars
Wed Jul 08, 2020 12:56 am
Forum: Bug Reports
Topic: Smart Histogram not working when using ASCOM drivers for camera
Replies: 4
Views: 411

Re: Smart Histogram not working when using ASCOM drivers for camera

An update: I tried to do a sensor analysis with the ASCOM driver multiple times but each time it failed with "Minimum exposure reached. Reduce the light level and try again". At first I took it at face value and kept adding more diffusing material but still got the error. The last time was in the ev...
by RazvanUnderStars
Tue Jul 07, 2020 9:54 pm
Forum: Bug Reports
Topic: Smart Histogram not working when using ASCOM drivers for camera
Replies: 4
Views: 411

Smart Histogram not working when using ASCOM drivers for camera

(I'm not 100% sure it's a bug, see below, apologies if I'm wrong). Setup: SharpCap Pro 3.2.6383.0, tested with ZWO ASI294MC Pro and no other camera connected (to avoid the issue reported on a different thread). Latest native and ASCOM drivers from ZWO (published at the end of June). Note I have not ...
by RazvanUnderStars
Tue Jul 07, 2020 8:48 pm
Forum: Bug Reports
Topic: Capture settings taken from the wrong camera when the main one uses ASCOM
Replies: 2
Views: 257

Re: Capture settings taken from the wrong camera when the main one uses ASCOM

Hi Robin, Thanks for the quick reply. I do in fact have the very latest version which I installed on June 30th, prior to testing what I tried above. To be sure, I checked the directory where the drivers are and I'm including screenshots with the version of each. Please note that I don't know if the ...
by RazvanUnderStars
Tue Jul 07, 2020 6:10 pm
Forum: Bug Reports
Topic: Capture settings taken from the wrong camera when the main one uses ASCOM
Replies: 2
Views: 257

Capture settings taken from the wrong camera when the main one uses ASCOM

SharpCap 3.2.6383.0 (I don't know if the bug was present in previous versions, I had not tried this) on Windows 10. I have two cameras, a ZWO ASI294MC Pro for imaging and a ZWO ASI174MM Mini as a guider. In the past I used both with the native ZWO drivers and all worked well. Last night I used the 2...
by RazvanUnderStars
Wed Aug 21, 2019 2:57 pm
Forum: Bug Reports
Topic: Problem in 3.2.6086: image stays on after focus assistant close
Replies: 4
Views: 806

Re: Problem in 3.2.6086: image stays on after focus assistant close

I'll try to reproduce it but in the meantime, I'm technically curious, would Turbo USB have any effect on a recent laptop (T470s, i7, USB3)?
Thanks.
by RazvanUnderStars
Tue Aug 20, 2019 3:43 am
Forum: Bug Reports
Topic: Problem in 3.2.6086: image stays on after focus assistant close
Replies: 4
Views: 806

Re: Problem in 3.2.6086: image stays on after focus assistant close

An update. I repeated the procedure (I'm posting these while out testing) and this time SC behaved normally. Log below for reference. So I cannot say with confidence the previous problem was caused by SC's latest build (I never experienced it before). I'll keep an eye on it. Info: 23:37:01.9692638 T...
by RazvanUnderStars
Tue Aug 20, 2019 2:57 am
Forum: Bug Reports
Topic: Problem in 3.2.6086: image stays on after focus assistant close
Replies: 4
Views: 806

Problem in 3.2.6086: image stays on after focus assistant close

Just tried the new 6086 build (on Windows 10, camera ZWO ASI294 MC Pro) and noticed a problem. I used the Focus Assistant with Bahtinov. Once I closed it, two unexpected things happened: The last image with the Bahtinov pattern stayed on and was not replaced with the image from the camera (it was st...
by RazvanUnderStars
Fri Aug 16, 2019 12:35 am
Forum: Scripting
Topic: Scripting capturing darks?
Replies: 4
Views: 1357

Re: Scripting capturing darks?

Sorry, but there is no way currently to script the capture of dark or flat frames. The procedure of averaging the dark frames is quite similar to live stacking with no alignment. You could probably script that and then after a certain number of frames save the stack as a 32-bit stack. The problem i...