Search found 14 matches

by Chuck
Wed Aug 15, 2018 12:08 pm
Forum: Polar Alignment
Topic: guide cam not acquiring image
Replies: 19
Views: 1759

Re: guide cam not acquiring image

Hi, something as simple as a loose (hanging) USB cable can cause the SharpCap PA routine to be somewhat off because the weight of the cable can cause the camera to move slightly as you rotate the telescope. See https://www.sharpcap.co.uk/sharpcap/features/polar-alignment/polar-alignment-troubleshoo...
by Chuck
Mon Aug 13, 2018 2:53 am
Forum: Polar Alignment
Topic: guide cam not acquiring image
Replies: 19
Views: 1759

Re: guide cam not acquiring image

I'm glad to report that SC is acquiring images again. I reset everything in the camera control back to defaults and that seemed to do the trick.....thank you for all your help. Perhaps you can address another thing that I have experienced since using SC. I use SC primarily for fine tuning the PA.......
by Chuck
Sat Aug 04, 2018 5:27 pm
Forum: Polar Alignment
Topic: guide cam not acquiring image
Replies: 19
Views: 1759

Re: guide cam not acquiring image

#1 No #2 I updated to a new version of SC *after* this issue occurred...in the hopes that would fix the problem. #3 I think maybe this is possible but IDK...I will check that all camera settings get back to the default settings at my next opportunty. #4 camera works fine when using PHD2 I will do th...
by Chuck
Thu Aug 02, 2018 8:47 pm
Forum: Polar Alignment
Topic: guide cam not acquiring image
Replies: 19
Views: 1759

Re: guide cam not acquiring image

Can you give a reason why SC would just decide to stop looping images....it failed to loop again last night. I have been using SC just for fine tuning PA......the exposures don't countdown anymore in the lower right-hand corner after I select the PA tool.
by Chuck
Wed Aug 01, 2018 1:30 pm
Forum: Polar Alignment
Topic: guide cam not acquiring image
Replies: 19
Views: 1759

Re: guide cam not acquiring image

I'm too new to interpret that link very well. The version I am currently using (the free one is 3.1.5143) was detecting the GPCam just fine the night before I discovered it was failing to detect it. I'm currently downloading 3.1.5193 and will give it a try.
by Chuck
Sun Jul 29, 2018 7:20 pm
Forum: Polar Alignment
Topic: guide cam not acquiring image
Replies: 19
Views: 1759

Re: guide cam not acquiring image

I use the camera successfully in PHD2 when guiding.....so in my view, the camera is working fine. For some reason it is no longer acquiring images in SC.
by Chuck
Sun Jul 29, 2018 2:08 am
Forum: Polar Alignment
Topic: guide cam not acquiring image
Replies: 19
Views: 1759

Re: guide cam not acquiring image

High thin clouds, not going to mess with it tonight...
by Chuck
Sat Jul 28, 2018 12:54 pm
Forum: Polar Alignment
Topic: guide cam not acquiring image
Replies: 19
Views: 1759

Re: guide cam not acquiring image

Its a Altair GPCam2 130M Pretty new here so not sure where to find the logs....I never had a session last night with SharpCap because the cam was not providing any images, so would there even be one? Sorry no screen shot, I'll try again tonight. The cam has just always started taking the loops when ...
by Chuck
Sat Jul 28, 2018 3:14 am
Forum: Polar Alignment
Topic: guide cam not acquiring image
Replies: 19
Views: 1759

guide cam not acquiring image

I'm having trouble getting image from the guide cam when trying to polar align.....if I switch to PHD2, the guide cam is providing an image, so I feel it's not the cam. The thing is, I used it last night just fine....so something has gone wrong. Any help?

Thank you
by Chuck
Tue Jun 05, 2018 2:53 am
Forum: Polar Alignment
Topic: PA and PHD2
Replies: 6
Views: 947

Re: PA and PHD2

That's a very good point about the grass....I am on grass but on a doubled over tarp but the mount was standing firm. Thanks for the info on cone error...I will check into that and how to improve upon it.