Search found 24 matches

by ScottD
Fri Jan 15, 2021 10:15 pm
Forum: Bug Reports
Topic: QHY294C cooler doesn't register in SharpCap
Replies: 4
Views: 301

Re: QHY294C cooler doesn't register in SharpCap

Hi Robin, I believe I found the problem. I hooked my camera, with cooler running to SharpCap earlier today. The cooler kept cutting in and out and the camera also cut in and out. A few weeks ago, I bought a USB 3.0 extension cable for my camera. So, I've been running the camera cable to the extensio...
by ScottD
Wed Jan 13, 2021 9:26 pm
Forum: Bug Reports
Topic: QHY294C cooler doesn't register in SharpCap
Replies: 4
Views: 301

Re: QHY294C cooler doesn't register in SharpCap

I'm wondering about last night's issues. I'll go through my setup process and then maybe someone can shed some light. I have two cameras connected to SC from the very start - ZWO120mini for guiding and QHY294C for imaging. When I first setup, I use the ZWO for polar aligning. When done, I simply cha...
by ScottD
Wed Jan 13, 2021 9:01 pm
Forum: Bug Reports
Topic: QHY294C cooler doesn't register in SharpCap
Replies: 4
Views: 301

QHY294C cooler doesn't register in SharpCap

Hello,

Last night I was imaging with my QHY294C camera. For the third time now, the cooler data would not work in SharpCap. The cooler is definitely on and working, but none of my settings would take. Any suggestions?

Thank you,

Scott
by ScottD
Thu Jan 07, 2021 9:20 pm
Forum: How do I?
Topic: Dithering Taking Too Long
Replies: 2
Views: 119

Re: Dithering Taking Too Long

Awesome! Thank you Robin!
by ScottD
Thu Jan 07, 2021 8:21 pm
Forum: How do I?
Topic: Dithering Taking Too Long
Replies: 2
Views: 119

Dithering Taking Too Long

Hello and Happy New Year! I'm pretty sure this topic has been covered before, but I can't find it. I just started dithering and LOVE the results! However, I'm wondering if I have the settings wrong or if what is happening is just the way it works. Let's say I'm doing a 60 second exposure and ditheri...
by ScottD
Thu Dec 24, 2020 4:30 pm
Forum: How do I?
Topic: Cannot Calibrate QHY294C
Replies: 1
Views: 98

Cannot Calibrate QHY294C

Hello, First, Happy Holidays to All! Here's hoping it's safe and joyous! I have tried multiple times to calibrate my camera. I've put the camera in the telescope, used the camera alone, tried different light sources, tee-shirts, etc. SharpCap gets to the exposure calibration and then stops. I get th...
by ScottD
Tue Dec 22, 2020 1:54 pm
Forum: How do I?
Topic: Taking bias frames?
Replies: 12
Views: 466

Re: Taking bias frames?

Hi Brian,

Yes, I covered the telescope end with the cap. I believe I did everything correct as far as capturing.

Thank you!

Scott
by ScottD
Mon Dec 21, 2020 8:42 pm
Forum: How do I?
Topic: Taking bias frames?
Replies: 12
Views: 466

Re: Taking bias frames?

Brian, I'm pretty happy with the image. I was just perplexed by the strange image created when using the bias frame in DSS. Again, thank you so much for your willingness to help! Robin, my understanding from your response is that as long as I'm capturing flats, darks and dark flats, there is no need...
by ScottD
Mon Dec 21, 2020 8:11 pm
Forum: How do I?
Topic: Taking bias frames?
Replies: 12
Views: 466

Re: Taking bias frames?

Hi Brian, Thank you for your willingness to help! Attached is the stacked bias frame from Sharpcap, brought into PixInsight and exported as a jpeg. I was live stacking. When I take darks, flats and bias, I only get a master, no single frames. I also attached a screen capture of the same bias master ...
by ScottD
Mon Dec 21, 2020 3:21 pm
Forum: How do I?
Topic: Taking bias frames?
Replies: 12
Views: 466

Re: Taking bias frames?

Thank you for your reply. It appears to be working when I import these files as dark flats, so maybe that's how I need to work it in the future. Again, I appreciate your feedback.

Scott