Search found 5970 matches

by admin
Sun Apr 11, 2021 3:16 pm
Forum: SharpCap Beta Testing Forum
Topic: QHY294PROC striking lines on main stars ...
Replies: 3
Views: 13

Re: QHY294PROC striking lines on main stars ...

Hi,

were you using the 'Banding Suppression' function by any chance? That tries to remove horizontal banding in the image, but it's possible that in some circumstances could cause the sort of lines you are seeing in the stacked (processed) images, but not in the RAW unprocessed ones.

cheers,

Robin
by admin
Sun Apr 11, 2021 3:14 pm
Forum: Bug Reports
Topic: Screen Suddenly Goes White
Replies: 4
Views: 54

Re: Screen Suddenly Goes White

Hi,

I should have asked what camera you are using - also it would be worth posting a log (captured after the problem has happened) so we can see if there are any errors in the log.

thanks,

Robin
by admin
Sun Apr 11, 2021 3:13 pm
Forum: Bug Reports
Topic: Sensor Analysis Crashes for DSLR at 1600 gain
Replies: 2
Views: 19

Re: Sensor Analysis Crashes for DSLR at 1600 gain

Hi, from the SharpCap log, it certainly looks like the ASCOM driver has suddenly reported the camera as being disconnected once it gets to measuring 'gain 4' (ISO 1600). SharpCap has obviously asked for an image to be captured and then it asks if the image is ready and gets the disconnected response...
by admin
Sun Apr 11, 2021 3:00 pm
Forum: Bug Reports
Topic: QSI 6162 connection problem
Replies: 9
Views: 152

Re: QSI 6162 connection problem

Hi, SharpCap does ask the ASCOM driver what the minimum exposure length of the camera is, but I can see that I've had to add error handling code for drivers that fail to answer this question properly - if that error handling code gets activated then a 1ms exposure minimum is assumed, which might be ...
by admin
Sun Apr 11, 2021 2:48 pm
Forum: Altair Cameras
Topic: Low Frame Rate with Altair 183C v2
Replies: 7
Views: 35

Re: Low Frame Rate with Altair 183C v2

Hi, how is the camera physically connected to the computer (what sort of cable, how long, any extensions?) I just tested the mono version of the same camera and can get ~150fps on USB3 and ~20fps on USB2 at 320x240 ROI, so something is not quite right. The most likely problems would be 1) long USB c...
by admin
Sun Apr 11, 2021 2:41 pm
Forum: QHY Cameras
Topic: QHY 294 C pro
Replies: 3
Views: 47

Re: QHY 294 C pro

Hi, I removed the images from your first post that contained your lat/long co-ordinates :) You need to download and install the QHY from https://www.qhyccd.com/download.html . Actually you should download the beta version of that to get support for your 294PROC - the direct download link is https://...
by admin
Sun Apr 11, 2021 2:33 pm
Forum: Bug Reports
Topic: Do ASCOM mounts have to support AzAlt?
Replies: 5
Views: 54

Re: Do ASCOM mounts have to support AzAlt?

Hi Lutz,

that looks like a neat project :) Glad the conformance check helped find some bugs :)

cheers,

Robin
by admin
Sat Apr 10, 2021 7:41 pm
Forum: SharpCap Beta Testing Forum
Topic: A brief introduction to the SharpCap Sequencer
Replies: 70
Views: 7012

Re: A brief introduction to the SharpCap Sequencer

Thanks for the suggestion!

Robin
by admin
Sat Apr 10, 2021 7:39 pm
Forum: SharpCap Beta Testing Forum
Topic: SharpCap 4.0 Beta Now Available
Replies: 172
Views: 20186

Re: SharpCap 4.0 Beta Now Available

Hi, it looks like SharpCap is trying to re-enable tracking after you release the key and the mount is not accepting the command. Could you try to recreate the bug with additional 'Mount Hardware Communications' logging turned on (logging tab of the settings - change it before opening the camera). Th...