Search found 5 matches

by lanmat
Thu Jun 13, 2019 2:18 pm
Forum: QHY Cameras
Topic: Frame time increments but no image
Replies: 9
Views: 385

Re: Frame time increments but no image

I brought my rig out this week to try and image Jupiter's opposition and ran up against this problem a lot. I updated to 6038, now it doesn't seem to be limited to longer captures, my 183M would cut out consistently but randomly through the night: in the middle of the polar align tool, focus tool, t...
by lanmat
Thu Jun 13, 2019 2:03 pm
Forum: Bug Reports
Topic: ROI vertical placement not working
Replies: 1
Views: 66

ROI vertical placement not working

183M here. I was doing some planetary imaging and trying for max frame rate by cutting the ROI. It seems the "Pan" works, but not the "tilt". I had to place the target at the very top of the FOV for smaller ROIs. I had been wondering why everything was just dark at smaller ROIs until I tried some la...
by lanmat
Sun Jun 02, 2019 6:35 am
Forum: QHY Cameras
Topic: Frame time increments but no image
Replies: 9
Views: 385

Re: Frame time increments but no image

I too am having issues w/ longer captures w/ my 183M. I find shorter captures (<10s) are just fine. But when the smart histogram sky brightness tool runs, it cranks the exposure up to 100s, and then it gets stuck collecting the frame forever. I went over to PhD2 to work on mount alignment, and about...
by lanmat
Fri May 31, 2019 5:55 pm
Forum: ZWO Cameras
Topic: Camera Analysis on a ZWO ASI294
Replies: 5
Views: 469

Re: Camera Analysis on a ZWO ASI294

I finally got it to run, but on the 2nd attempt it failed. I tweaked the light panel a bit and it succeeded on the next run. Here's the log in case it's useful. My first guess is that my histograms were pretty wide @ the high gains (spanning from 20-80%). Also, on the results the read noise seemed t...
by lanmat
Mon May 27, 2019 2:37 pm
Forum: ZWO Cameras
Topic: Camera Analysis on a ZWO ASI294
Replies: 5
Views: 469

Re: Camera Analysis on a ZWO ASI294

I'm getting the same thing w/ the sensor analysis tool. I have a QHY183M and I get through the e/ADU & dark noise measurements, but it always hangs on the next step (dynamic range?) complaining about minimum exposure reached. Problem is, after the dark noise step, it won't let you proceed unless the...