Search found 93 matches

by roelb
Fri Sep 13, 2019 12:15 am
Forum: How do I?
Topic: Setup ANSVR when auto detect does not find it
Replies: 3
Views: 200

Re: Setup ANSVR when auto detect does not find it

C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Astrometry\bin\solve-field
by roelb
Wed Sep 11, 2019 12:52 am
Forum: How do I?
Topic: Syncing SharpCap Pro 3.2 With Stellarium
Replies: 3
Views: 56

Re: Syncing SharpCap Pro 3.2 With Stellarium

I use ASCOM POTH to command the same scope from within different programs.
I also use "StellariumScope".
by roelb
Tue Aug 06, 2019 10:50 pm
Forum: How do I?
Topic: Celestron Focuser and Sharcap
Replies: 7
Views: 271

Re: Celestron Focuser and Sharcap

note: I always use both connections at the same time: AUX and USB
by roelb
Tue Aug 06, 2019 10:48 pm
Forum: How do I?
Topic: Celestron Focuser and Sharcap
Replies: 7
Views: 271

Re: Celestron Focuser and Sharcap

Thanks Bruce for your reply. Powering the focuser is no problem because I can connect via the Celestron Focuser Utility without issues. What I experienced is that when using the focuser with the HC the USB connection to the PC must be done afterwards. Because I always start my EEA session with focus...
by roelb
Mon Aug 05, 2019 10:26 pm
Forum: Feature Suggestions
Topic: Undo last stack
Replies: 4
Views: 819

Re: Undo last stack

I have not received a reply to this topic?
by roelb
Mon Aug 05, 2019 10:21 pm
Forum: How do I?
Topic: Celestron Focuser and Sharcap
Replies: 7
Views: 271

Re: Celestron Focuser and Sharcap

I have also problems with connecting to the Celestron Focuser. Their are 2 possibilities to connect: 1. via "USB-ASCOM" setup ( http://software.celestron.com/installers/?dir=Focuser/USB_ASCOM_Driver Even with the correct COM port the connection is refused. When I reboot the PC sometimes the connecti...
by roelb
Fri Aug 02, 2019 11:43 pm
Forum: Other Astro Imaging
Topic: Adding Dark Frame to Eliminate Hot Pixels
Replies: 5
Views: 744

Re: Adding Dark Frame to Eliminate Hot Pixels

What about the BIN setting?
by roelb
Mon Jul 01, 2019 12:29 am
Forum: Bug Reports
Topic: Exposure in file name
Replies: 13
Views: 1056

Re: Exposure in file name

Some time ago I have seen that this issue has been fixed.
All works fine yet.
by roelb
Mon Jul 01, 2019 12:27 am
Forum: Bug Reports
Topic: SharpCap and StellariumScope not working together
Replies: 7
Views: 284

Re: SharpCap and StellariumScope not working together

I also use POTH with a ALT/AZ Celestron Evolution mount and I can connect different applications at once.
by roelb
Mon Jun 10, 2019 11:40 pm
Forum: General Discussions
Topic: Trailing/Drifting Stars
Replies: 5
Views: 353

Re: Trailing/Drifting Stars

I have also run into this issue several times. This checkbox seem to be changing without notice?